Služba

VESNA (40 LET)

Z velikim pričakovanjem sem se udeležila antistresnega programa, ki ga je januarja 2011 organizirala Spirala. Že sam program je obljubljal obnovo in izboljšanje moje življenske energije, globoko sprostitev in notranji mir, ki ga danes vsi tako zelo potrebujemo. In veste kaj so mi naslednji dan v službi dejali, ja kaj pa se dogaja s teboj, danes si tako lepa in izgledaš zelo zelo mlado. No sem rekla, to je pa rezultat mojega obiska/udeležbe na AP, ki mi je dal tako zelo veliko. Kajti besede so besede, počutje in dejanski rezultati pa so povsem nekaj drugega. In resnično je res, da tako kot se človek počuti, tako tudi izgleda in da je za to potrebno tudi nekaj storiti, je tudi dejstvo. Spirala je že večkrat s svojimi programi pokazala in dokazala in dokazuje še naprej, da je z drugačnim pristopom, z kvalitetnim prenosom energije in energijskega znanja, kako se predati in priklopiti na izvir življenjse sile, vse mogoče. Od predavanja, do sporščanj in vaj, energijskih masaž in okusne hrane in velike količine energije, ki sem je bila deležna na AP je resnično bilo poskrbljeno za vse in za vsak okus. Vedno sem neizmerno hvaležna za vse kar se lahko v Spirali naučim in dobim. Tako se tudi tokrat zahvaljujem za čudovit program za odpravo stresa, ki mi je dal več kot je obljubljal (notranji mir so besede, ko ga dobiš je to prelepa izkušnja, za katero potem veš da je mogoča in sproti tudi pridobiš del znanja kako je mogoče priti do njega, da ne govorim koliko bolj si zmogljiv in bister). Najbolj fascinantno pa je resnično to, da ko si zvišaš življenjsko energijo, tvoje telo in notranjnost (duša) zasijeta in Spirala s svojim program poskrbi ravno za to, torej toplo priporočam vsem, ki se počutite izžeti, utrujeni, stresni, naveličani, bolni, nemotivirani,…da si podarite ta prelep dar, kot je AP.

ZALIKA (44 LET)

Ko sem prišla v SPIRALO, sem imela v službi dobre odnose s sodelavci, nisem pa mogla najti stika s svojo vodjo. Imela sem občutek, da mi želi slabo, da išče moje napake zato, da bi dokazala, da sem nesposobna in da zahteva od mene dobre rezultate dela, vendar mi delo odreja tako, da jih ne morem doseči. Počutila sem se zelo slabo, v službo sem prihajala v strahu, kaj slabega me čaka tisti dan, kje vse sem naredila napako, kako sem bila neuspešna.

V SPIRALI sem začela spoznavati, da ves moj strah in slabo počutje izhajata iz mene, kar pomeni, da moram sama spremeniti odnos do vodje in do svojega dela, če želim biti v službi mirna, zadovoljna, uspešna in imeti dobre odnose

IDA (48 LET)

V SPIRALI dobivam tudi pouk, kako delati z drugačno pozicijo. To se še posebej pozna v službi. Če začutim, da ne zmorem več, sem se malo sprostim in potem nadaljujem z delom. Ugotovila sem, da bolj ko se naprezam in vključujem v delo, manjši so bili rezultati. Ko pa skušam biti popolnoma sproščena in neobremenjena, delo opravim veliko hitreje in bolj kvalitetno. Iz službe prihajam bolj vesela in manj utrujena. Zaradi tega so se tudi doma odnosi izboljšali.

BOŠTJAN (33 LET)

V SPIRALO sem prišel med drugim tudi zato, ker me je bilo silno strah začasne premestitve na novo delovno mesto, saj sem se zaradi energijske izčrpanosti počutil nesposobnega, da bi se lahko vživel v novo okolje. Zgodilo pa se je nekaj zelo zanimivega. V službi so pričeli premeščati vse druge sodelavce, mene so po čudežu vedno obšli, in šele, ko sem se dovolj okrepil, sem tudi sam dobil izkušnjo- in preživel. Tudi danes sem ponovno začasno premeščen- delam v zanimivem kolektivu in dobro se razumem z novimi sodelavci, to je ena mojih najlepših življenjskih izkušenj. V službi sem nasploh postal bolj odprt, vesel in manj obremenjen. Včasih se mi zgodi, da sem na koncu izmene spočit in sodelavci iz drugih izmen so me zato že večkrat vprašali ali prihajam ali odhajam iz ”šihta”. Včasih se zalotim, da si celo zaželim iti v službo, česar si poprej ne bi zaželel niti v sanjah.

MAJA (27 LET)

Preden sem obiskovala SPIRALO, sem bila velikokrat brez potrebe živčna in pod stresom. Ko sem imela kakšne bolj naporne naloge, na področju šole ali službe, sem bila vedno zelo napeta in velikokrat sem zaradi tega nalogo slabše opravila. V SPIRALI sem se naučila in se še učim, kako delati in se učiti z dobro pozicijo, sproščeno, neobremenjeno, rešeno stresa. Ko mi to uspe, se stvari odvijejo neverjetno enostavno. Vse se vedno razreši, še več, stvari se odvijejo tako, kot ne bi nikoli pričakovala.

IDA (51 LET)

Z obiskom SPIRALE sem se naučila, kako moram delati, da se ne utrudim. Po nekaj letih mi je uspelo, da sem v kratkem času naredila več in bolj kvalitetno. Če sem začutila, da sem se preveč vključevala v delo, sem se malo sprostila, prosila energijo za pomoč in potem nadaljevala. Uspehi so bili neverjetni. Domov pa sem odšla sveža in vesela.

NINA (28 LET)

Še pred nekaj leti je uspeh na vseh področjih zame predstavljal določeno vrednoto v življenju, ki pa se je ob težavah s srcem v trenutku razblinila. Danes gledam na uspeh v službi, pri študiju in drugje kot stranski produkt dobre življenjske pozicije. Ko sem začela sprejemat življenje kot igro, kateri se je potrebno z zavedanjem predat in se ji ne upirat s svojim egom, je služba zame postala veselje in ne poligon za uspeh. Kljub napornemu tempu sem se odločila še za podiplomski študij, ki ga jemljem kot izziv in ne kot obvezo. Študiram brez napora, čeprav službi posvečam veliko časa. Kljub vsemu pa si lahko vzamem čas tudi za stvari, ki si jih v tistem trenutku zaželim, saj nimam več občutka, da mi nenehno zmanjkuje časa, da česa ne bom naredila dovolj dobro, da sem dolžna poskrbeti tudi za ostale okrog mene. Vem, da je uspeh mogoč le v stanju, ko v sebi občutiš prostost.

Verjamem, da je ključ do sreče v pravi življenjski poziciji in razvijanju svoje morale. Življenje je dragoceno in škoda ga je, da bi jadrali v brezvetrju! Vsak za uspešno plovbo skozi življenje potrebuje veter, da se premakne naprej in moj veter je sveža energija.