Odvisnosti

PETRA (33 LET)

Z odvisnostjo od hrane sem se borila celo mladost. Tudi v usodi, ki sem si jo dala narediti v Spirali, piše, da me v življenju spremlja debelost. Vedela sem, da me čaka trd trening premagovanja globoke blokade, a sem se odločila, da jo premagam in usodo spremenim. Čeprav mnogi mislijo, da se je ne da. Prijavila sem se na Spiralin prvi tečaj za hujšanje in zdravo življenje Gibka in vitka, ki ga je imela mojstrica Lea. Vedela sem, da moram spremeniti način življenja in prehranjevanja, odnos do hrane, da pa mi to brez pomoči energije ne bo uspelo. Kako sem to vedela? Ker sem pred leti že izgubila 30 kilogramov, ki pa sem jih v roku enega leta ponovno pridobila, ko sem z načrtnim hujšanjem prenehala. Tokrat je bilo drugače. Na tečaju smo se učili o zdravem načina prehranjevanja, zdravo kuhali, telovadili, se sproščali, delali dihalne vaje za hujšanje,… Najpomembneje pa je to, da je moja duša vsrkala ogromno količino energijskih sporočil o zdravem načinu življenja, ki sem jih aktivirala v življenje. Začela sem drugače živeti, premagala sem odpore do gibanja, začela jesti le hrano z nizkim glikemičnim indeksom, imela sem več energije, veselja do življenja. Ljudje so opazili, da se mi je celo glas spremenil, in da je moja energija povsem druga, hitrejša. Po enem letu sem izgubila celih 30 kilogramov. Resnično sem postala nova Petra. Od tečaja je minilo že tretje leto, jaz pa še vedno vitka in gibka. Hvala Lei in Energiji!

JOSIP (73 LET)

Po treh mesecih obiskovanja sem opustil kajenje brez najmamnjših težav, čeprav sem redno kadil od svijega 15. leta.

VERA (67 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi tega, ker sem bila fizično in psihično uničena. Neznosna stanja sem poskušala ublažiti s tableti, cigareti in kavo. Vse troje sem brez težav opustila že v pevem mesecu obiskovanja SPIRALE. Z rednim treningom je postalo moje življenje iz dneva v dan bolj srečno, dobivam notranji mir in svobodo.

TINKA (58 LET)

V SPIRALO sem prišla psihično sesuta. Tudi fizične težave z zdravjem sem imela. Izboljšanje zdravja dosegam postopoma. Najbolj bistveno zame je dobro spanje. Pred obiskovanjem SPIRALE nisem spala brez tablet. Z obiskovanjem SPIRALE sem tudi prenehala kaditi. Večkrat sem poskušala opustiti kajenje že prej, pa ni šlo. Po dobrem letu obiskovanja SPIRALE sem počasi, brez težav opustila kajenje in nimam več nobene želje po cigaretah. V SPIRALI sem se naučila, kako se v družini umirjeno sporazumevati. Naši pogovori v družini so bolj strpni. Njihov učinek je kot balzam.

NENAD (26 LET)

Moje ime je Nenad. Star sem 26 let. 2. februarja bo eno leto, kar sem prišel v SPIRALO. Obiskovanje energijskega pouka mi je pomagalo, da sem opustil alkohol in travo.