Novice

Antistresni program v podjetju Iskratel

Antistresni program v podjetju Iskratel

V petek, 10.3. 2017, je v Iskratelu potekal 2 urni antistresni program, ki so ga izvedli predstavniki Centra za kvaliteto življenja, Spirala, in sicer pod vodstvom prof. Lee Zgonik. Udeleženci so se seznanili s pomenom posameznikove vitalnosti, ki bistveno vpliva na način odziva v stresnih situacijah.

Stopnja vitalnosti je pogojena z vnosom in izogibanjem določenim vrstam hrane, bistveno večji pomen pa imata predvsem pretok in kvaliteta življenjske energije, ki teče po meridianih-nevidne cevi, ki v skladu z doktrino kitajske tradicionalne medicine potekajo po celem telesu in skozi vsaj en organ po katerem so tudi poimenovani. V tem sklopu so se udeleženci naučili lege določenih ključnih točk in njihove stimulacije, kar pomaga pri določenih težavah (npr. zaprtje ipd.).

Udeleženci so se naučili tudi dihalnih vaj in bili poučeni o pomenu fizičnih aktivnosti v jutranjih urah v naravi. Preizkusili smo tudi nekaj osnovnih qi [či] gong vaj, ki se jih zaradi preprostosti lahko izvaja na delovnem mestu in bistveno pripomorejo k zmanjšanju stresa, boljši koncentraciji, večji produktivnosti in inovativnosti. Njihov glavni cilj je doseči sproščeno stanje, ki ga je ob rednem prakticiranju vedno lažje dosegati. V tem sklopu so bila podana tudi praktična navodila za doseganje umirjenosti, ki je pogoj za dober spanec.

V zadnjem delu so se udeleženci sprostili in skušali doseči stanje brez misli, kar je po mnenju prof. Zgonikove bistvenega pomena pri zmanjševanju stresa oziroma odpravljanju njegovih posledic.

Avtor: Bogdan Mali

 

O Spiralinih antistresnih programih

Spirala, center za kvaliteto življenja, ponuja različne vrste antistresnih programov, ki so namenjeni tako podjetjem, kot tudi posameznikom.

Naš antistresni program temelji na sprejemanju sveže življenjske energije. Z njimi učinkovito dvignemo vitalnost, se sprostimo, umirimo, dobimo več idej, dosežemo višjo kakovost delovanja v timu, ter zmanjšmo bolniški stalež. :: preberi več >

Po dogovoru lahko antistresni program organiziramo tudi v vašem podjetju. Kontaktirajte nas!

Spiralin antistresni program – vaša vstopnica v življenje brez stresa