Novice

19. obletnica Spirale, 17.4.2015

V petek, 17.aprila 2015 smo v Spirali praznovali 19. obletnico njenega delovanja.

Zbrali smo se v Celju in prostore Spirale napolnili do zadnjega kotička. Že pri vhodu nas je pozdravilo toplo vzdušje. Ljudje z vseh koncev Slovenije so veselo kramljali in se pripravljali na lep večer.

Začel ga je Dušan. V pozdravnem nagovoru nam je povedal nekaj podrobnosti o tem, kako in kdaj sta z Leo v Celju odprla nov Center za kvaliteto življenja in ga imenovala Spirala. Nekateri med nami so bili v Spirali skoraj od njenih začetkov, drugi smo v Center prišli kasneje. Spomnili smo se svojih prvih korakov po poti metode Life Technology, naših rezultatov in mnogih lepih dogodkov, ki smo jih preživeli skupaj. Skozi Dušanove besede smo začutili moč naše metode in veselje, da jo imamo.

Nato je sledil glasbeni kulturni program. Ob Petrini spremljavi na klavirju sta nam zapeli Zorica in Iza. Astrid je pri igranju na kitaro in petju s svojim glasom pomagal Franc. Leja in Petra pa sta pri svojih pesmih imeli glasbeno ozadje. Pesmi so bile različne, saj smo slišali slovenske, angleško in francosko. Občudovali smo glasove vseh nastopajočih, njihovo sproščenost, njihove sposobnosti, veselje ob prepevanju. Med nami vsemi je ob glasbi tekla mehka in gosta energija. Glasba nam vedno odpira srca in prav tako je bilo tudi tokrat.

V zadnjem delu večera nam je Lea pokazala nekaj filmskih utrinkov dogajanj v Spirali. Ogledali smo si nekaj E-buummmov in rojstnodnevno zabavo. Ponovno smo se zabavali, ko smo gledali Dušanove posnetke, ki jih je v filmski prikaz spretno umestil Anže. Lea je prikazala dogodke iz letošnjega leta, saj bi za pregled vsega posnetega materiala, ki ga hrani Spiralin arhiv, potrebovali veliko več kot samo en večer.

Po končanem predvajanju se je v prostorih razširilo prijetno druženje. Lea nam je pripravila odlične, zdrave sladke kroglice, ki jih ustvarja s svojo veliko kreativnostjo. Uživali smo ob sladkanju in kramljanju. Nikomur se ni mudilo domov, saj ni zmanjkalo tem za pogovor. Bili smo kot ena velika družina.