Novice

5. Spiralin večer, 3.4. 2015

V petek, 3. aprila 2015 smo imeli 5. Spiralin večer. Dogajal se je v Centru Spirale v Ljubljani. Dvorana je bila kot vedno polna obiskovalcev. Z veseljem smo pričakovali, kaj nam bo prinesel ta večer.

Začel se je s kratkim filmom, ki ga je pripravil Anže. Gledali smo posnetke dveh E-buuummov: dan pohoda od Opčin do Miramara in Trsta ter dan pohoda na Sabotin ter Sveto Goro. Ob gledanju filma smo občudovali poti, ki jih obiskovalci E-buuumma prehodijo, naravo in kulturne znamenitosti, ki jih spretno posname Dušan ter se nasmejali ob drobnih prigodah, ki jih je v teh dneh vedno polno. Ob vsem tem pa smo uživali v čudoviti filmski glasbi, ki jo je Anže umestil v film.

Druga točka večera je bil dramski prispevek imenovan »Od pekla do raja«. Igrali so Nina, Mateja, Dejan, Leja, Tjaša in Anže. Prikazali so svoja življenja pred prihodom v Spiralo in potem. Ko so govorili o svoji hvaležnosti do pouka v Spirali, je bila v dvorani izjemna energija. Tudi gledalci smo čutili hvaležnost, saj nam Spirala vsem omogoča, da se osvobajamo starih sporočil in gremo po novi poti v Svetlobo. Poleg vsega pa smo lahko občudovali tudi sposobnosti nastopajočih. Bili so ustvarjalni, sproščeni, povezani. Bilo je zelo lepo.

Večer se je nadaljeval z gledanjem filma Vojna zvezd. To je zdaj rdeča nit Spiralinih večerov, saj bomo na vsakem od njih gledali nadaljevanje filma in ga spoznavali skozi Leino komentiranje. Vidimo, kako delujejo svetle in temne sile in se tako učimo slediti svetlim. Res je neverjetno, kako lahko skozi Lein pouk ta film gledamo čisto drugače kot sicer. Tudi nam, ki nismo navdušenci znanstvene fantastike, je tema postala zanimiva, ker jo zdaj vidimo v drugačni luči.

Na koncu nam je ostalo še nekaj časa, da smo odprli srca s pesmijo. Petra je zaigrala na klavir, mi pa smo prepevali. Naša že tako odprta srca so srkala močno energijo, ki je bila v prostoru.

Preživeli smo še en čudovit večer. Kot je naslednji dan rekla Zorica, je bil zanjo to energijsko najbolj močen večer. Tudi nastopajoči so povedali, da je med njimi vladala velika pozitivna energija, ki so jo čutili že skozi priprave na nastop. Bili so v dvorani, bili so povezani, bili so ustvarjalni… in za vse zelo hvaležni. In vse to smo lahko občutili tudi mi, ki smo se udeležili tega večera. Veselimo se že naslednjega.