Novice

E–BUUMMM, 8.3. 2015

V nedeljo, 8.marca 2015 se je v Spiralinem centru na Letališki v Ljubljani zbrala skupina ljudi, ki se je udeležila E- buummma.

Po pripravi na dan(energijskem gibanju in sproščanju) in energijskem tretmaju in zajtrku so se ob osmih odpeljali po AC v smeri primorske, do izvoza Fernetiči, nato pa v smeri Trsta do Opčin. Že zjutraj se je kazalo sonce in obetalo lepo vreme.

Na parkirišču v Opčinah so pustili avtomobile in se odpravili na pohod: do obeliska, po gozdu nad Napoleonovo potjo, nato po grebenu Tržaškega Krasa (do 397 m), po krožni poti Monte Griso, preko Kontonelskega hriba (371 m), do moderne cerkve M. Griso in nato dalje po Kraškem robu z lepim panoramskim razgledom na Tržaški zaliv do naselja Kontovel. Zatem so se spustili po urejeni pešpoti do morja in gradu Miramar ter se sprehodili po njegovih lepih parkih.

Pri Miramaru so imeli prvi večji počitek.

Sledil je sprehod ob morski obali do Trsta, kjer so šli do glavnega trga in doživeli mestni utrip. Poslušali so lepe melodije uličnega violinista, uživali v dobrotah mestne kavarne in se tam tudi sproščali. Skupina je bila tako močno energijsko povezana, da obiskovalci lokala niso zmotili njihovega povezovanja z Energijo in so člani Spirale lahko mirno uživali ter se kljub mestnemu vrvežu sproščali.

Po tem polnem dnevu so se z izjemno atraktivnim, 113 let starim tramvajem odpeljali na parkirišče na Opčinah. Vožnja je bila zelo zanimiva, saj mora tramvaj premagati dokajšnjo višinsko razliko.
Pri avtomobilih so se poslovili in odpeljali na svoje domove.

Dan je bil za vse udeležence izjemno lep. Polni vtisov in visokega duha so se še potem spominjali, kako lepo so se imeli.

»Bili smo res zelo povezani«, je čutil Anže. Ivan si je dan zapomnil po tem, da je bil »neverjetno poln. Bilo je zelo lepo.«

Leja je rekla, da: «na dneh e- buma energija bolj teče med nami. Če mi kaj ne gre, se spomnim na nedeljo. Med takimi ljudmi odprtih src bi kar živela. Vsi smo uživali in veliko lepega videli. Najbolj mi je ostal v spominu glavni trg v Trstu. Prepustila sem se energiji in zaplesala po zvokih violine.«

E-buuummm je bil tudi tokrat energijsko bogat dan, ki je razveselil tako člane Spirale kot ostale udeležence, ki sicer ne obiskujejo treningov v Spirali. Ljudje so uživali v naravi in v povezanosti skupine, vse skupaj pa je bogatila naravnanost biti v stiku z Energijo.