Novice

4. SPIRALIN VEČER, 6.3. 2015

V petek, 6.marca 2015 smo imeli 4. Spiralin večer. Zelo smo se ga veselili, kar je bilo tudi videti, saj smo center Spirale v Ljubljani napolnili do zadnjega kotička.

Spiralini večeri so zasnovani tako, da je prvi del druženja vsakič prepuščen ustvarjalnosti njenih članov, ki z veseljem pokažejo, s čim se ukvarjajo, kaj znajo, kaj jih veseli, kje so njihove sposobnosti in močne točke… V drugem delu Lea predstavlja Spiraline programe in aktivnosti. Tretji del je posvečen pesmi in petju. Petra igra na klavir, udeleženci pa s pomočjo besedil na platnu pojemo in s tem odpiramo srca. Pesmi so v glavnem slovenske večne popevke, otroške in ponarodele pesmice, včasih pa se s pesmijo podamo tudi k našim sosedom in zapojemo po hrvaško. Večer zaključimo z Leinim sproščanjem v živo.

Ta petek se je program začel z Anžetovim prispevkom. Gledali smo filmček o zadnji rojstnodnevni zabavi. Ljudje so se na tej zabavi imeli zelo lepo, od srca pa smo se nasmejali tudi mi, ko smo gledali Anžetov duhovito obdelani film. Ponovno smo lahko podoživljali veselje, ki ga člani Spirale občutimo ob skupnih druženjih.

Petkov večer je nadaljevala Ana. Pokazala nam je slike sončnih vzhodov in zahodov, ki jih je posnela sama na svojem potovanju v Španiji in v Sloveniji. S komentarji, v slovenščini in španščini, nam je pričarala čudovite jutranje energije in pokazala, kako lahko uživamo v krasnih, čistih jutranjih urah. Ponovno smo lahko občudovali njen smisel za lepo, izjemno nadarjenost za jezike in njeno prijetno, sproščeno predstavljanje svojega ustvarjanja.

Lea nam je potem prikazala Spiralin “intenziv” v Bohinju v mesecu aprilu in nas povabila na to energijsko izjemno močno druženje.

Sledil je ogled prvega dela filma Vojna zvezd. Lea nam je na začetku povedala kratko vsebino odlomka, ki smo si ga ogledali, predstavila nam je tudi osebe v filmu in njihovo vloge, nato pa smo film gledali in ga sproti tudi komentirali. Ob Leinih komentarjih je vsak dogodek na ekranu dobil poseben pomen. Videli smo, kako delujejo svetle in temne sile. Dogajanje v vesolju in naš pouk metode Life Technology sta dobila lepe vzporednice. Na eni strani svetle sile, mir, zaupanje, nova sporočila… , na drugi pa temne sile, strah, hinavščina, stara sporočila… Bilo je zelo zanimivo. Ne glede na to, ali smo film Vojna zvezd že gledali ali ne, tokrat smo ga doživljali drugače, ker je Lea vsako sekvenco filma razložila s stališča našega pouka. Na naslednjem Spiralinem večeru bomo gledali nadaljevanje filma.

Lepa energija tega večera se je dvigala skozi naše petje in nas ob devetih veselo popeljala v naše domove. Člani Spirale, ki se veselimo teh večerov in se jih tudi udeležujemo, smo hvaležni za tako druženje odšli lepemu vikendu naproti.