Novice

MOJ ZDRAVSTVENI REZULTAT – ASTRID, 47 LET

Že od mojih najstniških dni naprej sem imela močno hormonsko neravnovesje, kar takrat seveda sploh nisem vedela. Imela sem zelo težke menstruacijske bolečine in sicer vedno prvi dan menstruacije. Dobila sem močne bolečine v materničnem delu, in sicer so se stopnjevale do te mere, da sem nekontrolirano odvajala blato in bruhala. Po vsem tem sem dobila še močen pritisk v glavi ter oblila me je mrzlica, roke so se mi začele zvijati, srce mi je nabijalo, ter za trenutek sem izgubila zavest.

To se je praktično dogajalo od mojega 14 leta naprej. Ta napad je trajal različno od ene do šestih ur, včasih tudi po cel dan z močno migreno, potem se je vse normalno umirilo. Po teh hudih uvodnih bolečinah je menstruacija trajala normalno. Vsak mesec na 28 dni sem s strahom pričakovala prvi dan menstruacije. Ta dogodek se je ponavljal mesečno, včasih pa na nekaj mesecev. Takrat nisem vedela, kako si naj pomagam in sem hodila od zdravnika do zdravnika, dokler mi ni naslednja zdravnica predpisala kontracepcijske tablete, s katerimi so izginile vse zgoraj omenjene težave. Danes vem, da le navidezno. Kontracepcijske tablete sem jemala približno deset do štirinajst let, ne spomnim se točno. Živela sem v dobri veri, da so tablete pomagale in da je glavno, da ni več bolečin, da so te težave izginile. Vendar glej ga zlomka, v 2005 letu sem prvič hudo zbolela za ščitnico. Delovala mi je preveč in bila sem popolnoma kolapsirana in brez energije. Sedaj vem, da so k izpadu ščitnice z velikim hormonskim neravnovesjem pripomogle med drugim tudi kontracepcijske tablete, kot njihov stranski učinek. Takrat v bistu sploh nisem vedela, kako so te tablete škodljive in dejansko koliko stranskih učinkov imajo.

V času, ko mi je izbila ščitnica, sem po naključju našla na tleh listek z vabilom na Spiralo. Ko sem začela obiskovati Spiralo in sem začela spoznavati Energijo in njen način delovanja, sem prenehala jemati kontracepcijske tablete in generalno se mi je začelo izboljševati stanje. Vmes se mi je zgodilo, da sem imela tudi še kakšno reakcijo iz boleče menstruacije, vendar sem šla brez tablet z Energijo čez. Zanimivo je bilo to, da so mi vse težavne menstruacije v roku enega leta izginile, bile so neopazne, v primerjavi z vsemi mukami in težavami, ki sem jih imela še pred obiskovanjem v Spirali. Dejstvo je, da mi je Energija uredila menstruacijski ciklus, tako, da sedaj sploh ne čutim nobenih bolečin in nimam popolnoma nobenega strahu pred prvim dnem menstruacije. Vse zgoraj omenjene težave so že v roku enega leta izginile. Tudi vse migrene so izginile. Če se je slučajno zgodila kakšna reakcija, sem šla brez težav z Energijo čez. Hvala Energiji, da me na naravni način zdravi – hkrati se mi pa odpirajo vedno nova in nova spoznanja oz. dojemanja o sebi in svetu.