Novice

Vtisi obiskovalke Spirale

K pisanju me je (končno!!) spodbudil nedeljski pogovor o tem, kako hitro pozabimo rezultate, ki smo jih v času treninga v Spirali dosegli. Čeprav nisem najbolj vzoren primer predanosti novega načina življenja in me cilj »iti preko sebe« še v marsičem potrpežljivo čaka, se zavedam moči in pomena, ki jo ima Energija v našem življenju, zavedam se vrednosti procesa, ki se mu s srcem posvečata Lea in Dušan.

V stik z energijskim treningom sem prišla pred 6 leti, ko me je med poletnimi počitnicami več dni mučil glavobol. Nisem se ga znebila niti s tabletami. Šla sem na masažo proti glavobolu in tam mi je ga. Anica priporočila energijsko sproščanje v centru Sončni žarek, kar me je kasneje privedlo do Spirale.

Glavoboli so se pomirili, rezultat se je pokazal tudi na partnerskem področju. Brez znanja, ki ga imam sedaj, sem nesrečna čakala in čakala, kdaj bo mož le imel čas zame, mi pokazal, da me ima rad. Trpela sem ob prepirih in v prsih čutila hudo fizično bolečino. Ob obiskovanju tretmajev je bolečina izginila, okoli sebe sem dobila zaščito, da se me nobena glasna beseda ni več dotaknila. To je bila šele prva stopnja na tem področju.

Sčasoma sem izvedela za Spiralo in ker so jo vedno večkrat omenjali na tretmajih, sem dobila občutek, da je to to. Začela sem obiskovati tretmaje na Rimski. Sedaj se je začela prava »čistilna akcija« mojih glavobolov. Globinska čiščenja, ko so me bolečine dobesedno trgale, sem se učila sprejemati z veseljem in hvaležnostjo. Bolj, ko sem čutila resnično veselje v srcu, hitreje je čiščenje minilo. Rezultat: Pred Spiralo sem že nekaj let »pomalicala« vsaj par protibolečinskih tablet na teden in pridno polnila farmacevtski mošnjiček, sedaj so razen redkih čiščenj glavoboli preteklost.

Še en zdravstveni rezultat: Pred obiskovanjem tretmajev mi je osebni zdravnik zaradi zdravstvenih težav več let predpisoval antibiotike in to vsake pol leta… Tudi antibiotiki so preteklost.

Pa še en: Na tretmajih se je gospa Zlata javila zaradi težav z dlesnimi. Ne da bi razumela, kaj se dogaja, sem dobila občutljive dlesni, zamenjala zobno krtačko, izpirala usta z žajbljovim čajem. Čez kakšen mesec, ko se je vse pomirilo, sem opazila, da so se mi začetki parodontoze pri parih zobeh zaprli…

Življenje pred zavedanjem Energije me je pošteno stiskalo, preko odnosov se je to odražalo na zdravju. Nesrečna v partnerskem odnosu, nesrečna v skupnem življenju s taščo. Ko je to pripeljalo tako daleč, da sem na svojem obrazu čutila oklep, ki mi je preprečeval nasmeh, sem se zavedla, da tako ne gre več naprej. Kje je tista vesela, nasmejana punca, polna duhovitih domislic in pripomb? Kako lahko moji učenci prenašajo učiteljico, ki se ni zmožna nasmehniti? Na to, da moji otroci čutijo, da njihova mami v srcu ni srečna, sploh nisem pomislila… Mnogo večerov in noči sem prosila za pomoč. In jo dobila. Energija me je pripeljala na pravo pot. Eden najlepših občutkov je bil, ko se je moj obraz zmehčal in se je na njem spet pokazal sproščen nasmeh, ki je prihajal iz srca…

Partnerski odnosi so se nekako izboljšali, pravzaprav do te stopnje, ki sem jo omenila. Mož me je nenehno zbadal zaradi obiskovanja Spirale (itak smo tu sami čudaki, tudi denar gre), jaz pa sem mu zamerila, ker me ni podpiral. To se je stopnjevalo do te mere, da sem ob treh otrocih, gospodinjstvu za pet in obveznostih v službi omagala. Nisem več hodila na tretmaje, sproščala sem se doma, se v mislih povezovala z Energijo, Spiralo, Leo. To je bilo kar nekaj časa zelo močno, potem vedno šibkejše.

Tako je minilo dve leti in pol. Kvaliteta mojega življenja je padala, kljub temu sem čutila podporo in prisotnost Energije, posebej v težkih situacijah, ko sem prosila za pomoč. Nekajkrat sem približno na pol leta nekoliko poškodovala avto in prav zabavala sem se (pravzaprav na možev račun), ko sem odkrila, da bi vsoto za popravila lahko namenila vsakodnevnemu obiskovanju tretmajev…

Pa je prišlo lansko poletje in avgusta bolečina v Ahilovi tetivi zaradi katere sem za vsak korak naredila z veliko težavo. Čakala sem, da bo minila, potem z odporom obiskala zdravnico, čeprav sem vedela, katera pot je prava. Novembra sem prišla nazaj v Spiralo, odločena, da bom en mesec hodila vsakodnevno, potem ob vikendih, sedaj pa četrti mesec redkokateri dan manjkam na jutranjih tretmajih. Bolečina v nogi me je minila. Dva dni sem hodila kot nova, potem se je začelo čiščenje v gležnju spredaj, zadaj, naokoli, pa v kolenu… Še traja, hodim, se smehljam in vem da bo.

Takojšnji rezultat pa se je pokazal v partnerskih odnosih, ko mi je Lea odprla oči, da je vse odvisno od nas samih in ne od drugih. Zdi se mi, da sem v trenutku odprla srce in sprejela moža takega kot je, vse ( skoraj vse ) kar me je pri njem motilo, sem sprejela in kot da bi nekdo pomahal s čarobno palčko, se je spremenil tudi on. Spet ga lahko z veseljem objamem in čutim, da mi objem vrne, prej ga je kar »zategnilo«. Ne nasprotuje več mojemu obiskovanju Spirale…

Meta, 50 let