Novice

Novoletna zabava 2013

29.decembra 2013 je bila v prostorih Spirale v Ljubljani zabava ob zaključku leta in prihodu dedka Mraza. Zbralo se je izjemno veliko število ljudi. Prišli so člani obeh dvoran in tudi ljudje, ki v Spirali ne trenirajo.

Vsi, ki so se udeležili te novoletne zabave, so povedali, da so že ob vstopu začutili neverjetno močno energijo. Bilo je tako, kot da je nad vsemi nevidna koprena, ki jih povezuje in daje občutek, da so vsi ena velika družina. Tudi kakšen posameznik, ki je s svojimi pogledi malo izstopal, ni motil tega močnega pretoka energije. Ljudje so bili veseli in srečni in so se krasno zabavali.

Zelo so pohvalili program, ki so ga pripravili Nina, Lidija, in dedek Mraz Boštjan, pomagali pa so jim še ostali člani Spirale. Tudi sami organizatorji programa so povedali, da je že pri  pripravi iger in vsega ostalega med njimi tekla posebna močna in vesela energija. Zabavna sladka igrica s čokolado, ki so se je nekateri lahko obilo naužili, je bila samo naravna poledica vseh priprav in iskrivega vzdušja.

Kot je navada na teh zabavah, se skozi druženje odvijajo družabne igre, nato otroke obdari dedek Mraz, potem pa se ljudje sprostijo v plesu in uživanju v glasbi. Tokrat so plesali vsi, mladi, starejši, otroci, tako, da je bila dvorana skoraj premajhna za vsa gibajoča telesa. Bilo je veselo in vse je presenetila ura, ko je bilo zabave konec.

Nekateri udeleženci so ugotavljali, da so novi prostori Spirale v Ljubljani resnično nekaj posebnega in da v njih takoj začutijo neko notranje stanje, ki ga lahko primerjajo s toplino doma. Rekli so: » Ko vstopiš v te nove prostore, je tako, kot bi prišel domov. » Dom, veseli domači in upoštevanje ter prakticiranje spiralinega pouka pa je tisto, kar je povezovalo vse, ki so te nedelje uživali v skupnem druženju.