Novice

PRAZNOVALI SMO 17. OBLETNICO

 

V sredo, 17.aprila 2013 je Spirala praznovala 17 let svojega delovanja. To je bil za vse velik dan. Dvorani v Celju in Ljubljani sta bili polni obiskovalcev. Med ljudmi je bilo čutiti neko slavnostno razpoloženje in veselje.

 

Med obiskovalci so bili tisti, ki Spiralo obiskujejo že od vsega začetka, pa mnogo tistih, ki so začeli s treningom kasneje, nekateri pa v Spirali sploh ne trenirajo in so bili v njenih prostorih prvič. Tudi po starosti so bili gostje zelo različni. Bili so živahni dvoletniki in umirjeni osemdesetletniki.

Vso to raznoliko družbo sta najprej pozdravila Lea v Celju in Dušan v Ljubljani, vsi pa smo slišali vse, saj je bila prireditev združena po telefonski zvezi. Lea je ponovno pokazala, kako mojster mehko vodi situacijo in s svojim znanjem in predanostjo energiji vzbudila v ljudeh mir in občudovanje.

Na začetku je Lea povedala, kaj je Spirala počela pred 17 leti, nato pa je podrobneje predstavila nekatere novejše terapevtske programe: Manivito, Pedivito, Dorvito in Novito. To so programi, ki so zasnovani na masaži, v bistvu pa so mnogo več. So energijska podpora telesu in duši, ljudi hkrati učijo in razvajajo, jih mehčajo in odpirajo, skratka, pripravljajo na nov stil življenja. Izvajajo jih v Spirali šolani terapevti. Vse programe so gostje lahko spremljali s predstavitvijo na velikem platnu, medtem pa je potekalo žrebanje, pri katerem so bili za vsak program izžrebani trije srečneži v Celju in trije v Ljubljani, ki bodo energijsko masažo koristili s popustom.

Na projekcijskem platnu so v nadaljevanju lahko gledali tudi utrinke z energijskih dni na Brionih, kamor je Spirala že šla in gre tudi letos maja. Filmi, posneti na Brionih so kazali, kako sta Lea in Dušan povezana z naravo. Travniki, srne, nešteti mladički galebov, rože, morje…. Vse to se je kar preneslo v dvorano in marsikdo je začutil željo, da bi bil del teh bogatih energijskih dni.

Nato je Lea predstavila tudi novejši program Vesoljna sporočila. Vsako drugo nedeljo v mesecu mojstrica Lea prevaja takratna sporočila, ki jih dobiva po kanalu. Gostje so poslušali nekaj odlomkov, najprej v slovenskem, nato pa še v angleškem jeziku. Energija v dvoranah je bila med predvajanjem izjemno močna in gosta, so komentirali kasneje. Ena izmed udeleženk se je počutila, kot da je v vesolju. Vsa Vesoljna sporočila so posneta na CD-jih in se lahko kupijo, tako da jih poslušajo tudi tisti, ki na sama plutja ob nedeljah ne morejo priti.

Med predstavljanjem vseh teh bogatih programov pa je bil tudi »odprt oder«. Ljudje, ki so začutili, da bi z vsemi podelili kakšno izkušnjo, so lahko prišli na oder in jo povedali. Izkazalo se je, da imajo vsi veliko rezultatov in veliko za povedati, zato je bilo na odru samo nekaj spiralinih članov. Za vse ni bilo dovolj časa. Izražali so veliko hvaležnost za ves pouk, ki ga dobivajo skozi treninge. Z njimi so se strinjali tudi ostali spiralovci, gostje, ki pouka še ne poznajo, pa so pričevanja z zanimanjem poslušali. Ob koncu, pred odhodom domov se je v sprejemnici razvila živahna debata in izmenjava vtisov.

Dogodek, ki se je uradno začel ob 17. uri, se je zaključil nekje proti 20. uri . Neuradno pa je bilo čutiti slavnostno vzdušje že na prvem jutranjem treningu in nato še na vseh ostalih, pa tudi končal se ni takrat, ko so se ljudje razšli, ampak je vsak domov nesel močno energijsko podporo. Ljudje, ki trenirajo v Spirali nekaj mesecev ali pa vseh 17 let, so naslednji dan povedali, da je bil to izjemen dan in da so hvaležni, da so del tega procesa. Ponovno so se zahvalili Lei in Dušanu za njuno podporo, za to, da Spirala je in ji zaželeli še dolga leta delovanja. Vsi, ki trenirajo, se zavedajo, kako jo potrebujejo.