Spanje

MIRA

Pred nekaj tedni je Mira iz Kanade naročila Spiralin CD Nespečnost in CD Energy relaxation. Ker sta CD-ja imela učinek, je napisala Spirali naslednjo e pošto.

Hello Dusan,

Zelo zelo sem zadovoljna da sem dobila ta CD. Že prvi večer ko sem poslušala “nespečnost”, sem spala 80% bolje kot ponavadi. Zaenkrat mi gre vse dobro. Poslušam zjutraj in zvečer, čez dan je pa malo težko, ker imamo vrtnarijo, pa so stranke, telefon, itd.

Tu je precej pestro in se nam stalno mudi, pa bom poskušala prakticirat tvoje nasvete.

Se ti oglasim cez par tednov da ti sporocim rezultate.

Mira

IRIS (25 LET)

Spanca potrebujem veliko manj kot pred obiskovanjem Spirale.Vedno sem spala po osem ali več ur in bila kljub temu utrujena in zaspana. Sedaj mi zadostuje šest ur spanja in počutje se je izboljšalo.

IDA (51 LET)

Ker sem bila zelo nervozna čez dan, tudi ponoči nisem spala. Nespečnost sem reševala najprej s pomirjevali, kasneje pa z močnimi uspavali. V Spirali sem se naučila, da je spanje v velik meri odvisno od stanja, ki ga imam čez dan. Zato sem upoštevala vse nasvete, ki sem jih bila deležna na treningih: zjutraj sem zgodaj vstajala, čez dan sem se sproščala, zvečer pa sem se pripravila na mirno spanje. Nisem brala knjig, nisem gledala televizije. Spoznala sem, da tablet za spanje sploh več ne potrebujem.

JANJA (61 LET)

Eden mojih največjih rezultatov po prihodu v Spiralo je bila odprava nespečnosti. Okrog dvajset let sem počela vse mogoče, da bi dobro spala. Včasih sem vzela le aspirin, drugič tableto za pomiritev, v nekaj kritičnih primerih pa celo močno tableto za spanje. Res je, da sem se potem ponoči odpočila in delno celo naspala. Spati sem morala vsaj po sedem do osem ur dnevno. Zdaj je spanje drugačno, bolj kvaliteto in predvsem dosti krajše. Včasih je dovolj le šest ur in ves dan sem potem aktivna, zadovoljna, srečna in lepo mi je.