Odvisnosti

Pričevanja odvisnosti

MOJCA (23 LET)

Z obiskovanjem SPIRALE sem opustila pitje kave, ki je bila zame prej nepogrešljivi stimulans za boljše počutje.

JOSIP (73 LET)

Po treh mesecih obiskovanja sem opustil kajenje brez najmamnjših težav, čeprav sem redno kadil od svijega 15. leta.

VERA (67 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi tega, ker sem bila fizično in psihično uničena. Neznosna stanja sem poskušala ublažiti s tableti, cigareti in kavo. Vse troje sem brez težav opustila že v pevem mesecu obiskovanja SPIRALE. Z rednim treningom je postalo moje življenje iz dneva v dan bolj srečno, dobivam notranji mir in svobodo.

MOJCA (26 LET)

V SPIRALI sem poleg vsega tudi prenehala s kajenjem.

TINKA (58 LET)

V SPIRALO sem prišla psihično sesuta. Tudi fizične težave z zdravjem sem imela. Izboljšanje zdravja dosegam postopoma. Najbolj bistveno zame je dobro spanje. Pred obiskovanjem SPIRALE nisem spala brez tablet. Z obiskovanjem SPIRALE sem tudi prenehala kaditi. Večkrat sem poskušala opustiti kajenje že prej, pa ni šlo. Po dobrem letu obiskovanja SPIRALE sem počasi, brez težav opustila kajenje in nimam več nobene želje po cigaretah. V SPIRALI sem se naučila, kako se v družini umirjeno sporazumevati. Naši pogovori v družini so bolj strpni. Njihov učinek je kot balzam.

SLAVKO (37 LET)

Spiralo obiskujem skoraj 2 leti. Ko sem prišel v Spiralo, sem veliko kadil, slabo spal, imel sem revmo in bil nervozen. Če pogledam 2 leti nazaj, vidim dokaj velik napredek. Že 15 mesecev ne kadim več, spim dokaj dobro, revma je skoraj izginila. Odnosi doma in v službi so boljši. Življenjski cilj je bolj jasen.

NENAD (26 LET)

Moje ime je Nenad. Star sem 26 let. 2. februarja bo eno leto, kar sem prišel v SPIRALO. Obiskovanje energijskega pouka mi je pomagalo, da sem opustil alkohol in travo.

VERONIKA (33 LET)

Sem Veronika, stara 33 let. V SPIRALO sem prišla kot spremljevalec Sandiju (možu). Energijski pouk mi je pomagal, da sem prenehala kaditi,čeprav nisem mislila, da je kajenje tako grozno, kljub dejstvu, da sem vedela, da to ni v redu.

NATAŠA (50 LET)

Kadila sem 25 let eno do dve škatli na dan. Ko sem začela poslušati energijske tretmaje, se je zgodilo nekaj nenavadnega. Sploh nisem mogla več kaditi. Kadarkoli sem poskušala kaditi, se mi je vrtelo in šlo mi je na bruhanje in nisem mogla kaditi. Nisem imela abstinenčne krize, ko sem nehala kaditi. Ostal pa je spomin na kajenje. Tedaj sem se samo sprostila in močni občutki, da bi kadila so minili.Bila sem osupla, da sem se tako hitro in zlahka znebila odvisnosti.

ANDREJ (29 LET)

Kadil sem osem let eno škatlo na dan. Tedaj nisem razmišljal, da to ni v redu, ker so vsi okrog mene kadili. Že večkrat sem poskusil prenehati s kajenjem, a mi ego ni dal. To je bilo res smešno. Ko pa sem pričel z energijskim treningom, sem prenehal kaditi v enem tednu avtomatično. Od tedaj nič več ne kadim. Včasih so se mi še pojavile močne želje po kajenju. Pa sem začutil, da to ni zdravo, in tako me je želja popustila. Ko dobiš energijsko znanje, da kajenje ni dobro, zlahka prenehaš kaditi. Ni se ti treba truditi.

MIRKO (28 LET)

Med obiskovanjem SPIRALE sem opustil kajenje, izginilo je revmatično stanje v kolkih in nimam več problemov s senenim nahodom.

Ni komentarjev.