Čustva

SILVA (32 LET)

Moje ime je Silva. Stara sem 32 let. V SPIRALO sem prišla decembra 2004. Bila sem precej na tleh. Do tega je prišlo zato, ker sem se znašla sama v življenju – brez pomoči partnerja in družine. Notranje sem ohromela, nisem mogla več funkcionirati. V sebi sem imela praznino, nisem bila zadovoljna. Ko sem pričela z energijskim treningom, sem postopoma dobivala voljo do življenja. Dobivala sem upanje nazaj. S tem treningom sem iz dneva v dan začela sprejemati situacije v službi. Veliko bolj sem svobodna; vidim, kako je življenje lepo.

VERA (67 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi tega, ker sem bila fizično in psihično uničena. Hodila sem k zdravniku, psihiatru, specialistu za želodec leta in leta, pa mi niso mogli dosti pomagati. Nisem mogla spati. Spanje me je mučilo od rane mladosti. Največ težav sem imela z živci. Pikalo me je po celem telesu. Nisem imela apetita. Bilo me je strah. Bila sem brez volje, nervozna, tesnobna. Bila sem psihični bolnik. Jemala veliko pomirjevalnih tablet za živce, spanje, za želodec. Sčasoma mi tablete niso več pomagale. Moje življenje je bilo eno samo trpljenje. Z rednim treningom v SPIRALI sem dobila dobro spanje. Depresije so minile. Živci so se pozdravili. Ne jemljem nobenih tablet, prenehala sem piti kavo in kaditi. Imam dobro koncentracijo, sem čustveno stabilna. Vsi domači in prijatelji, ki so me prej poznali, menijo da sem postala novi človek. Tudi finančno stanje se mi je izboljšalo, kar je zame velik čudež. Z rednim treningom je postalo moje življenje iz dneva v dan bolj srečno, dobivam notranji mir in svobodo. Spoznala sem naravno pot do zdravja. Imam drugačen pogled na življenje. Cilj mi je, da se razvijam in prepoznam čimveč življenjskih resnic.

TADEJ (24 LET)

V SPIRALO sem prišel, ker je že prej trenirala moja mama. Predlagala mi je, naj grem tudi jaz pogledat. Imel sem težave z govorom – jecljanje, strah pred nastopanjem, izpostavljanjem pred publiko. S pomočjo pouka v SPIRALI, sem odpravil bojazen pred nastopi. Jecljanje se je zmanjšalo. Postal sem tudi bolj toleranten do ostalih ljudi

VESNA (35 LET)

Ko sem jaz prišla v SPIRALO, sem bila zelo energijsko šibka. Imela sem strah pred javnim nastopanjem, pred izpostavljanjem v službi. Čez čas je ta s treningom počasi zbledel. Naučila sem se, da sem se na sestankih pred nastopom sprostila in govor je stekel. Danes čisto drugače funkcioniram in zaznam, kadar se moram sprostiti. Na tridnevnem strokovnem izpitu sem se sproščala. Pred komisijo sem govorila tako, da me niso mogli ustaviti. Včasih sem imela stokrat rajši pisne kot ustne izpite. To je bilo zaradi strahu. Strah in občutljivost sta se kazala tudi v partnerskih odnosih. Ko treniraš svojo življenjsko energijo, te je manj strah, začneš živeti na čisto drugem nivoju.

LIDIJA (45 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi šibkega zdravja in strahu pred smrtjo. Bila sem psihično in fizično popolnoma na tleh.

Pojavila so se najrazličnejša negativna čustvena in psihična stanja: strahovi, skrbi, jeza, žalost, sovraštvo, užaljenost, brezvoljnost.

Negativna čustvena stanja so izginevala dan za dnem. Jezim se ne več. Nisem več užaljena za vsako figo, prihodnost pa vidim v povsem drugačni luči. S pomočjo energije in zavedanja, da se je potrebno razveseliti vsakih tegob, sem ozdravela. Šele danes se zavedam smisla svojega življenja: biti srečna in radostna v vsakem trenutku.

JOŽICA (67 LET)

V otroštvu sem prebolela rahitis. Zaradi tega se je pojavila nepravilna skrivljena rast kosti, zlasti hrbtenice. Z leti so me pestile številne kronične bolezezni. Z vsemi temi tegobami sem živela kakor sem pač vedela in znala. Vse to pa je puščalo posledice na moji osebnosti, zlasti telesna pohabljenost. Dobila sem občutek manjvrednosti, ki mi je grenil življenje. Nekaj tednov pred prihodom v SPIRALO je umrl moj mlajši brat. Bila sem zelo potrta in žalostna. Preganjale so me same turobne misli. V Spiralo prihajam redno vsak dan in sem dosegla naslednje rezultate: Nisem več tako občutljiva in zamerljiva, prizadeta, če moje mnenje ni upoštevano. Ne jezim se in ne kuham mule, ni več grenkobe, potrtosti. Še resnoba se je nekako obrusila. Skrbi so izginile. Postala sem bolj umirjena in prosta. V življenju mi ni več tako težko in zapleteno. Osvobajam se občutka manjvrednosti. Učim se sprejeti sebe, svojo zunanjost, se imeti rada takšno kakršna sem. Zunanjost ni več tako pomembna, bolj pomembno mi je, kako se počutim v duši, kjer sta našla prostor mir in toplina. Ne vem, kdaj se je to zgodilo, a tako je in se tega veselim. Čutim, da sem stopila na pot pozitivne naravnanosti.

ZALIKA (43 LET)

V življenju me je spremljalo veliko bojazni pred neuspehom v družini in službi. Zaradi tega nisem mogla biti nikoli povsem sproščena, pojavile so se težave s srcem, ki pa medicinsko še niso bile prepoznavne. V SPIRALI sem se začela učiti, da je v življenju potrebno uživati, da je prav, karkoli se nam zgodi in da nam vse sposobnosti daje energija, ki prihaja iz vesolja. Sprejemanje te energije, ki sem se ga naučila v Spirali, mi pomaga, da se zdaj počutim popolnoma varno. Vem, da se lahko kadarkoli obrnem na energijo in da se z njeno močjo uredijo vse stvari v mojem življenju. To mi daje mir in zaupanje v prihodnost.

VESNA (21 LET)

SPIRALO sem pričela obiskovati zaradi hude depresije, ki se mi je pojavila v zadnjih nekaj mesecih. Ker šole ob pravem času nisem končala, so starši tako močno pritiskali name, da enostavno tega bremena nisem prenesla. Zato so se začele težave. Najprej se je začel pojavljati nenaden strah pred določenimi ljudmi in sklepanju poslov,težave s koncentriranjem. Nato so sledile zdravstvene težave in težave s spanjem. Obremenjena sem bila tako, da se še ponoči nisem znebila dnevnih težav. Premlevala sem jih, zato nekaj ur nisem mogla zaspati. To se mi je pojavljalo vsako noč in težave so se tako stopnjevale, da je moje zdravje postalo ogroženo. Najprej sem doživela napade strahu, srce mi je nenormalno utripalo, čutila sem pekoče bolečine v želodcu. Čez dan sem veliko jokala. V grlu sem čutila velike bolečine s presledki. Tudi ljubezen ni bila nič kaj obetavna in primerna zame. Vse, kar mi je bilo naklonjeno, je v dveh mesecih zbledelo.

Ker sem želela spremeniti način življenja, sem začela obiskovati SPIRALO. Že po nekaj energijskih treningih so bile vidne spremembe, spanec se mi je izboljšal, opustila sem kavo, komuniciranje z ljudmi sem izboljšala, strah je že skoraj minil. Tudi telesne kondicije imam več, težave s srcem in grlom so se umirile. Dolgo hrepeneča ljubezen počasi prihaja naproti. Bolj mirna sem in imam pozitiven odnos do življenja.

NINA (19 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi strahu pred izpiti. Že po prvem obisku se je strah zmanjšal tako, da sem zaživela novo življenje. Po enem mesecu je strah popolnoma izginil in izpite sem opravila z lahkoto.

ANDREJA (18 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi omedlevice, strahu, potrtosti, depresije in suma epilepsije. Vse te probleme sem z obiskovanjme SPIRALE razrešila, izginil je tudi šum na srcu.

PETRA (16 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi slabe koncentracije. V nekaj dneh obiskovanja SPIRALE sem si koncentracijo izboljšala, se lažje učila in dobila boljše ocene.

TATJANA (40 LET)

Z obiskovanjem SPIRALE sem dosegla naslednje rezultate: Krčne žile niso več boleče, spim zelo dobro, sem bolj srečna, umirjena in zadovoljna.

BARBARA (25 LET)

V SPIRALO sem prišla zaradi koncentracije, saj mi več kot pol leta ni in ni uspelo uspešno opraviti zadnjega izpita na fakulteti. Bila sem brezvoljna, cele dneve sem lenarila, jedla in se izogibala ljudi. Ni mi več tako neprijetno zaiti med ljudi. Po svetu hodim z vzravnano glavo, v prsih me ne tišči več, saj sem se prej ves čas spraševala in ubadala z mislijo, kaj si o meni mislijo drugi; če pa se le zalotim pri obremenjevanju s takšnimi zadevarni, se takoj opomnim.

Postaja mi jasno, kaj je pomembno v življenju in v skladu s tem se mi prej nepremostljive težave sedaj zdijo le postaje na poti dozorevanja. Seveda ni ves čas vse tako zelo rožnato. Vendar ko dobiš pravi pogled na stvari, na življenje, se vsi problemi hitreje rešijo oz. iz muhe ne nastane slon, kvečjemu mušica. Ni več neskončnega iskanja odgovorov na eksistencialna vprašanja, ni več iluzij o zmagi na loteriji in ni upanja, da se bo diploma sama napisala. Ostaja zavedanje, da sem za svojo srečo odgovorna sama in zato so moja dejanja toliko bolj pomembna. Vem, da sem na pravi poti. Najpomembneje pa je zavedanje, da človek ni nikoli sam, saj lahko vedno računa na energijo.

MAJDA (46 LET)

Pred obiskovanjem SPIRALE me je bilo strah voziti se v avtu, če je npr. vozil mož ali kdo drug, ker sem vedela, da ne morem jaz nič narediti. Ko sem prišla v SPIRALO, sem vedela, da moram strenirati situacije, ko me vozijo drugi. To mi je zelo hitro uspelo. Včasih se mi je zdelo, da sem pri poučevanju porabila preveč energije, potem pa sem se s tekom napolnila. Zdaj pa mi po končanem pouku ni treba teči – sem polna energije.

IRIS (25 LET)

V SPIRALO sem prišla pred letom in pol zaradi nezmožnosti zanositve.

Do začetka treninga v SPIRALI sem imela vedno občutek krivde, da sem jaz tista, ki sem nesposobna imeti otroke. Potem so se mi porajale misli, češ, kaj takega sem naredila v življenju, da meni to še ni dano. Pred tem treningom sem enkrat že zanosila in naravno splavila pri sedmih tednih. S pomočjo energije sem spoznala, da mi otroci ne bodo dali sreče in notranjega miru, ki sem si ga vedno želela. Zdaj vem, da mi ta otrok takrat ni bil namenjen in ko pogledam nazaj, vidim, da tudi sama še nisem bila pripravljena za otroka. Naučila sem se uživati življenje, ki mi je dano in se učim kako delati z otrokom kot mati.

IRENA (54 LET)

Stara sem 54 let. V SPIRALO sem prišla pred dobrim mesecem in pol in začela redno hoditi. Imela sem nespečnost in preganjali so me strahovi v smislu, da se bo mojemu sinu nekaj zgodilo, ko bo kam šel in bom ostala sama, da se bo kaj zgodilo mojemu možu ali meni in bo sin ostal sam. Bilo je mučno, saj sem kakšno obdobje zelo malo spala. Ponoči sem se zbujala vsaki dve uri. Počasi se je moja nespečnost izboljševala, zdaj spim celo noč. Strahovi gredo na bolje. Če me napadejo, se skušam sprostiti. V SPIRALI so ljudje in okolje, kjer se dobro počutim.

TINKA (58 LET)

V SPIRALO sem prišla psihično sesuta. Tudi fizične težave z zdravjem sem imela. Izboljšanje zdravja dosegam postopoma. Najbolj bistveno zame je dobro spanje. Pred obiskovanjem SPIRALE nisem spala brez tablet. Z obiskovanjem SPIRALE sem tudi prenehala kaditi. Večkrat sem poskušala opustiti kajenje že prej, pa ni šlo. Po dobrem letu obiskovanja SPIRALE sem počasi, brez težav opustila kajenje in nimam več nobene želje po cigaretah. V SPIRALI sem se naučila, kako se v družini umirjeno sporazumevati. Naši pogovori v družini so bolj strpni. Njihov učinek je kot balzam.

NENAD (26 LET)

Moje ime je Nenad. Punca me je pustila, izgubil sem upanje, da se bo našla kakšna ženska zame. V službi sem imel stresne situacije; kar naprej sem delal. Denar mi je stopil v glavo. Skrbel sem, kako se bom znašel v življenju. Prišlo je obdobje, ko sem razmišljal o samomoru. Imel sem probleme z impotenco. Po intenzivnem energijskem intenzivu sem lahko imel spolne odnose s svojo punco brez tablet. Pustil sem tudi tablete proti depresiji.

Strani: 1 2 3